Saturday, May 14, 2011

Lu Fikir la sendiri




Assalamualaikum

disebabkan masalah ini....


aku tak boleh nak update semalam...sabo ye adik2..hihihih

oke sambung pada cerita,....

hmm memang betul aku rasa orang kita ni cepat melenting. korang rasa kenapa perkara ni belaku ????mmg la kita pelukan privacy.. kalau nak mcm tu sepenuhnya dduk rumah la..duduk je diam2. kalau kat lua kita kene besedia dengan onak duri dan cobaan kita sering diuji....tapi bukan aku kata kat rumah tu tak diuji,,,tapi letakkan kesabaran yang tinggi dalam diri. malu je kat orang ramai kene siket dah melenting, nak mengamuk tak tentu pasal.. kebanyakkan orang macam nie (maaf saya cakap) pentingkan diri sendiri dan rasa dia tak penah buat silap...sporting la siket. jadi orang yang cool je.. kalau orang buatsalah, tegur dengan berhemah, tak pelu tengking2 atau malukan orang depan orang ramai. we takde orang yang nak respect kita kalau macam tu... cuba jadi mcm ni .. bincang elok2 jangan marah2 orang lain pandang anda mcam tu pon akan sejuk je rasa, automatic akan datang respect orang pada kita.

jadilah orang yang sabar, jangan cepat melatah dengan situasi yang kadang2 tak perlu pon untuk kita jadi singa.


korang pernah chat kat FB as group? meti pernah an? so whats the point now, ramai orang leave group dsbbkan keluar popout yg warna merah kecik tu. ape kes? Group tu agak penting la jugak. bnyak maklumat yang perlu aku salurkan kat situ.. n me as presiden amatlah kesal perkara macam ni boleh berlaku. kenapa? aku pon tak paham...hmmm

than ade satu setuasi. ni kisah benar. ade sorang budak ni , rasanya budak skolah rendah kot. budak ni merayap kat pasaraya n mintak RM1 kat mak aku, katanya nak balik naik bas takde duit tambang.. once bila aku keluar je. nampak budak yang sama tu tengah main game.



..menyirap aku... (sabo jang sabo) boleh dia main game? kata nak balik?? tambang takde..aiseh


macam2 kan manusia nie? allah jadikan manusia ni macam2 ragam, macam2 gaya, macam2 fahaman. dan jadilah kita saling memerlukan...yg positive kita kikis sifat negative. baru aman dan harmoni kita dalam satu rumpun masyarakat..

keh tu je aku nak cerita malam nie..=)

wassalam



3 comments:

Nu_Izz said...

yup ramai yg suke bertindak ikut emosi .. n termasok la saya .. tp manusia akan semkin matang n boleh pkir mane yg bek n mane yg buruk .. ats penglmn kn .. betindak ikot emosi ni lagi bnyk disadvntge nye .. hek3 .. dh pnah lalui sndr . keh3 .. amik iktibar yaa .. btw .. pasal budak men gme tuh .. smpi mcm tuh skali nk men gme .. snggup menipu .. kite kne kaji balik . sape yg salah ? guru di sekolah ? ataw ibu bapa di rumah ? . . . .

ARAJ said...

humm terima kasih...jngn emosi sngt la....releks3 je....

klu yg tu tak tau la....hm kaji sama2

Nu_Izz said...

hahaha ryte now mng xmo emosi2 dah .. nak ubah . . nk jd cool =)

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa