Thursday, May 19, 2011

JALAN2 cari MAKAN

Assalamualaikum

semalam masa sarapan pagi abah aku tanya

"long ko ade program kat sekolah hari ni??"
"takde abah..kenapa??"
"abah ingat nak pegi jalan2"
"pegi mana2 ??"
"pegi la mana2, sruh adik2 siap, makan tengah hari kat muar jom"
"orite"

dalam pkul 10 kami bertolak pergi ke Muar. semata2 nak makan tengah hari..hihihih.
sampai je muar terus pegi parit jawa nak makan asam pedas kat tepi laut...hihihih



mane perasan aku amik gambar...masing2 khusyuk...







sedap2




sambal belacan ngn timun(aku mmg tak usik la)




licin tak sempat nak amik ikan tu masih tak berusik..(sebona nye lupa nak klua kamera) hihih..(lapo punye pasal)


on the way balik je singah kat rumah atok aku. lepas tu aku lelap jap. bangun2 ade pulak mee hoon.. makan lagi aku masa tu...hihihi

tak lama tu adik aku potongkan buah jambu batu. makan lagi. tak berhenti masa nak blik pulak ade yang mengait kelapa muda...ha kali ni aku tak makan (full)

sampai balik rumah dalam pukul 6 lebih. huh..memang makan sambil jalan2 sakan aku aritu...

dah tu je aku nak cita..=)

wassalam

3 comments:

Nu_Izz said...

haa makan je lah keje ko !!! kang masok belaja gomok taw laaa . . .

bermulanya di sini said...

sempat melantak.. hahahaha

ARAJ said...

makan la keje nye...nak buat ape lagi..hihihih

san aku melantak lupa nak ingt ko we...ahhah

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa