Friday, June 24, 2011

Hati berbunga-bunga.


Assalamualaaikum...

whats up!!!

heyah.. hati ini bagaikan sudah dimilik orang. tenang dan ceria, senyuman sentiasa diukirkan bagi mewarnai hari2 yang mendatang. ahaks. geli gila.

bukan ape, hati aku sedang berbunga-bunga nie. masa aku bercinta pon tak macam nie. (hamek kau).

kenapa hati aku berbunga2 nie?

mesti korang terdetik dalam hati.."apehal pulak mamat tonjang ni hati berbunga2, nak berjiwang2 bagai". hahahha

betul an?

sebona eah, eden baru abis mengikuti satu siri drama. walla aku pon tak sangka aku mengikuti cerita ni sampai abis. n aku rasa ini cerita ke 3 aku siap mintak download lagi lepas adamaya dan gemilang. mesti korang tau an? NORA ELENA. bukan nak mengata, cuma nak menaip je. aku baru abis tengok cerita tu tadi sebab minggu lepas aku tak dapat tgok episod akhir disebabkan kursus yang lebih penting. wa cakap ngn lu gila berbunga2 hati aku tadi. ahaks. gedik, kalah perempuan aku rasa. cerita yang berkisahkan pengorbanan didalam sesebuah keluarga. banyak iktibar yang boleh kita ambil dari cerita ni. tapi ade jugak yang tak bagus dalam cerita ni.=) sbb tu aku malas nak bagi bintang. so sesiapa yang belom tengok. boleh la dapatkan cerita ini dari aku.. ade yang member2 tak pernah tgok pon boleh melekat depan skrin laptop, nak tgok sampai habis. mulut tak habis2 mngutuk si yuvone (tah btul ke tak namanye aku eja).


ape2 pon aku rasa cerita ini mesti ada peminat tersendiri, sebab ade je yg post kat fb. kadang2 nak tergelak pon ade baca deorang punya status n komen2. pada aku cukup lah ianya sekadar sebuah cerita.=).. yang penting jangan abaikan yang wajib. berhibur tiada salahnya kerana hiburan itu indah. hanya apabila salah memilihnya membuat kita jadi bersalah.=)

pagi tadi jugak aku ade buat kajian trafik or lalu lintas dijalan utama temerloh-jengka. jalan besar.. ade 2 kajian..yang first kene kira bape banyak kenderaan yang lalu kat jalan tu. lepas tu kira kelajuan kenderaan. sepanjang 50m. kereta yang paling laju dicatatkan dijalan itu adalah. kereta satria kelabu. 1.91 saat dalam jarak 50m. laju dia bawak. duduk la aku kat tepi jalan tu dengan berjaket oren. macam2 gaya aku tengok member2 aku.ade yg dduk bersila. dduk cangkung, bertenggek pon ade,(yg ni dah lain) ahaks.

tapi yang paling best nye kajian yang aku jalankan ni memerlukan pergerakkan untuk memberi sign kat kawan dalam jarak 50m. angkat tangan tanda aku dah sedia kira masa. yang best nye bila aku angkat tangan, ade yang balas balik, ade yang senyum, ade yang hon, ade yang bagi lampu, ade yang balas balik angkat tangan, hi hi hi. tak sangka aku kat tepi jalan pon ramai peminat. so takde lah bosan sangat, sebab ade hiburan dijalan raya, dengan gelagat pemandu2 kat situ, TERIMA KASIH BANYAK2 KEPADA PENGGUNA JALAN RAYA sebab memberikan kerjasama. orang jengka mmg comel2 sebab mejoriti aku tgok penumpang didalam kereta tu sepasang warga tua. memang COMEL.. 1 jam aku duduk kat tepi jalan tu menjalankan kajian. dan sekarang dah dapat hasilnya. . .

sesungguhnya bukan senang nak jadi senang. tapi tak payah nak jadi susah. so kita berusaha, kita perlulah melalui pelbagai dugaan dan onak duri untuk memastikan kita pemilik kejayaan yang sejati. namun jika sekadar berjaya dengan membelakangkan Allah. setinggi mana pon anda maka kejayaan itu hanyalah sia2.

. . .wassalam. . .

7 comments:

Nur Atikah said...

haha terbaik auk...memang best cite 2,,tp cuma sekadar hiburan yg baik jadikn pengajaran yg buruk jdkn sempadan... credit kat ko man..dalam hati ada bunga ROS..
cite ko psl dok tepi jln 2 pon best sebb ko pakai jaket OREN..hakhak suke bkn suke ko hahah suke bju jeket color orent 2,,hihi gurau2 ye jgn marah ye...

ARAJ said...

hehhee..takpe3..aku tak sempat nak amik gambar...nnt ko tgok la gambar aku..mcm biasa di penghujung sem nnti aku masukkan semua sekali gambar2 tu..=)

MR. SYAH said...

hahah.. satu rumah layan cerita ni.. aku bru sampai episod 3.. xbleh nk lawan korea aku... ahahah..

ezzu said...

nie mesti terikut2 dgn ayat jiwang yg dikeluarkn oleh seth tan atau nama sebenar aaron aziz kn....???

guna lh setiap perkataan yg diluahkn utk pikat awek man oi..hehehehe

ARAJ said...

@syah aku rasa korea tak best.

erry aku praktikkan ayat jiwang tu kat ko dlu eah??ahahhaha

Nur Farhana said...

hee.. nice movie. ! love it so much

ARAJ said...

hehhee...msti dah tgok ulang3 bnyak kali an?

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa