Tuesday, February 01, 2011

BERJAGA DAN BERJALAN




Assalamualaikum.

penah tengok banjir? ade yang pernah ade yang tak. aku pulak tak penah tengok live. hihihi kesian sungguh..takpe...ade yang best pulak dengan banjir. mby sbb deorang tak rasa mcm mana penatnye menjadi mangsa bnajir, nak kemas nak pindah nak ape lagi...?? mcm2 la..arini aku tengok berita kebnyakkan tempat yg banjir tu ade kawan aku..hmm harap2 mereka tak terlibat. Semoga dikuatkan bagi menghadapi dugaan. bila dah banjir ni macam2lah dugaan nye. macm2 ragamnye. dan ramai la pulak yang mengerakkan jenteranya bagi membantu orang dalam kesusahan.

aku pulak, lepas abah aku balik dari Yassinan kat rumah arwah, dia nak pegi tenang amik kereta. aku pon sepantas kilat mengajukan pertanyaan simple pimple.hihih.."nak ikut boleh?"..abah aku pulak bg green light aku pon tuka seluar sarung sweater than capai topi. bergerak la kami ke tenang dengan tenang. ade tow truck ikut skli nak amik kereta. actually kereta takleh gerak sbb minyak tak naik. so pkul 11malam tadi kami gerak ke Labis. n sampai rumah balik dalam pkul 4pagi. Alhamdulillah semuanya selamat. pengalaman baru aku arini. hihih.. sepanjang perjalanan kereta berderet ade yang mmg diletakkan ditempat yg lebih tggi dan ade yang tersadai kat tepi jalan tak kurang pulak yang terbabas. tu la namanye dugaan an? kat mana2 pon boleh jadi.

lepas dah sampai kat sini abah pulak dapat mesej dari pejabat umno dilantik serta merta sebagai pengerusi bilik gerakkan banjir. hmm kesian abah aku penat tapi ape nak buat tanggung jawab. mujur abah aku balik. abg2 yg kat pejabat tu tak balik we. standby oncall je nak anta bantuan kepada semua saluran. total bg daerah kluang saje dah 10 ribu lebih dan jalan ke kahang dah terputus dan bilik gerakkan dah pon di buka 24 jam itu yang abah bg tau tadi.kesian kan deorang?. tapi ape2 pon semoga mangsa2 banjir di kluang dikuatkan semangat untuk menghadapi tarbiah dari Allah nie. jambatan gantung kat kluang pon dah dihanyutkan lagi.. bape kali tuka tu..


ni bukan sungai tapi jalan yang dinaiki air


ni pulak jambatan yang dihanyutkan tu...hmmm


mangsa banjir yang suka main air..hihihih
nak tengok lagi banyak? klik disini sumber: sirloinskipper
::wassalam::

wassalam.


2 comments:

iffizulkefli said...

banjir woo..agk la terukn...
nasib la kg nenk aku xbnjir..hehe..

ARAJ said...

la yeke??tempat ko tak bnjir pulak??

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa