Saturday, February 12, 2011

TANGGUNGJAWAB KITA

assalamualaikum.

hari ini hari sabtu, niat nak mandi sungai tadi pagi..sat lagi tertido lepas subuh smpai la pkul 11...hahhaha.biase lah an dah penat sangat. semalam ade buat lab ade kelas, lpas tu ade meeting dengan PA. lpas tu ade meeting trip. bz tak aku??? ni baru siket we. banyak lagi yang kene buat.

hmm. aritu aku ade la tengok WHI( wanita hari ini) wanita ke aku???(memang tak la we) ade Align Centrepulak dia cerita pasal tahi lalat.(kalau korang tengok la) dia kata kalau ade tahi lalat kat belakang badan dia memikul beban yang banyak. lantas aku berpaling ke belakang suruh kawan aku tengok. ternyata ade kat belakang aku. ape maksudnye tu?? memang la ianya satu ramalan atau tanda2 dan kepercayaan orang cina. tapi kita amik sebagai satu motivasi. supaya kita lebih maju lepas ni.

memang tak dinafikan bahawa seorang insan pasti ade beban atau tangungjawab yang perlu dipikul. banyak la..tangugjawab seoarang islam, tangungjawab seorang ketua, tangungjawab seorang lelaki, perempuan, ibu , ayah, masyarakat. banyakkan tangungjawab kita. tapi betul2 ke kita pikul tangungjawab itu sebenar2nye? lets say kita seorang ketua atau pemimpin. as a muslim kita perlulah menjadi pemimpin yang adil pemimpin yang mengamalkan cara kepimpinan islam, kepimpinan yang bersih tanpa ada unsur rasuah atau "politik kotor". sebab apa? kerana seorang pemimpin atau ketua akan ditanya, "apa yang kau lakukan untuk islam sepanjang kepimpinan kau?" aku rindukan pemimpin seperti itu...

jadi ape tanggungjawab anda? fikirkanlah, muhasabah diri kita, adakah kita lakukan?" aku pon kadang2 kantoi gak. tapi kita berusaha untuk memikul tggungjawab itu sebaiknya agar mudah urusan akhirt kelak.

tiba2 aku teringat aku lupa nak measure berat xperiment semalam, astgfirullah, tgungjawab seorang student aku lupekan. harap2 ianya ok. aku nak g kira hari isnin nnt.



hadapi dengan senyuman

semalam gak sayang aku dah sampai. sampai gak kau kat jengka nie eak. hihihi...kini dia akan bersama aku untuk menuntut ilmu dan jalan2. si kuning harap kau boleh berjasa pada aku..



assgment dah bertimbun lagi untuk mnggu depan ade 3 lab report. so ape yg perlu aku buat? buat keje la..hehhe.



penuhi kekosongan ini dengan perkara yang bermanfaat.



kali ni aku tinggalkan korang dengan lagu ni By: nubhan- aku atau dia

8 comments:

iza zaty said...

wooohhooo. JLJ 1550. phewittt. kuning sungguh, brhati2 ktika bwk mtr k.:)

iffizulkefli said...

hehe lepas nie ko leh bawak aku g jalan2...hahaah...dh ade mtor bwk mtor leklok yerk penghulu.haha

Nursyhuhadah Abd Jalal said...

abh kata"ckp ngn along jgn sesekali mndi sungai"
abh suruh sampaikn....ingat tuuuuu.....

ARAJ said...

ehhehhe...lawa an no tu makcik???hihihh...insyaAllah...berhati2 dijalan raya

ARAJ said...

boleh je iffi stkat nak bawak ko boleh tapi kne panah petir aku tak tahu...kuang2...insyaAllah elok2 aku bawak..heheh

ARAJ said...

angah sungai yang parat lutut pon tak boleh ea??hmmm takpe la gitu..g gambang water park je la..heheh

Nursyhuhadah Abd Jalal said...

xblh...sbb abh kta along xreti swimming...hak3...ger gambang..meriahkan suasana kat sane...hak3...

ARAJ said...

hahahah..okeh

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa