Saturday, January 29, 2011

Hujan mengiringi pemergiannya.

Assalamualaikum.

ape kabar semua?
harap sihat je ye.
arini ari pertama aku kat rumah. baru balik dari U.
arini gak ade majlis kahwin kat rumah kawan aku merangkap jiran sebelah rumah.(tapi aku tak jumpe pon kawan aku tadi)
aku pegi saing abah lepas tu jumpe la orang2 kat sini. ayat biase yang orang tanye. " baru balik ke? lama cuti? balik bila? sampai bila? soalan yang wajib aku jawab setiap kali aku balik. hehhehe..(bajet terkenal an?) kuang3.

lepas aku makan je aku dengar orang riuh..rupa2nya bilal rahim pengsan.aku sempat jumpe dia tapi dia tak tegur aku tak macam hari3 biasa. cik rahim yang dikenali ramai dengan pangilan bilal rahim agak ceria, suka menghiburkan dikala majlis2 keramaian cik rahim memang best. lepas dia pengsan tu cepat2 anta hospital. maybe dia penat sebab dia jugak tukang masak tempat aku( sedap dia masak).aku pon dengar semalam petang dia pengsan jugak.

tak lama lepas tu aku balik dan sempat guling2 depan tv. lepas tu ade call, adik aku yang angkat. "innalillah" itu yang keluar dari mulut adik aku. " bialal rahim dah meningal". alangkah terkejutnye aku mase tu. dia tengah sehat2 tadi bebual dgn orang macam biasa. dan dalam kurang dari 1 jam dia dah pergi tinggalkan kami semua. aku rasa kehilangannya. hilangnya seorang yang baik hati, suaranya yang mengejutkan aku ketika subuh, sedap suara dia. aku tulis blog nie sbb aku kenal dia dan dia pon kenal aku selalu tegur kalau selisih. tapi hari ni tak mcm biasa aku tak sempat nak berbual dengan dia dan dia tak tanya soalan biasa kalau aku balik. Allahyarham sudah pon selamat dikebumikan petang tadi. Alhamdulillah Allah permudahkan urusan. pemergiannya senang..
::semoga Arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman::
::Al-fatihah::

sebelum dia meningalkan kami dia sempat hiburkan kami dengan lagu nie...

wassalam.

1 comment:

mR.sYaH said...

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org yg beriman.. hari ni umur syuk dah 20 tahun.. hmm..

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa