Thursday, December 30, 2010

first time daftar anak sekolah...

assalamualaikum...

penah daftar anak sekolah
pada satu pagi yang hening..sedang aku begolek2 kat atas katil..(tengah tido la ni)
tiba2 je adik aku jerit....alooooooooonnngg!!!!

perh kacau..aku baru nak mimpi naik superbike..terpaksa aku letak balik kunci...aku pon bangun la.." ade ape panggil2 nie?"
" abah suruh daftar adik"

aku pon dengan lemah longlai bangun..capai tuala..dan g mandi...lepas siap3 aku panaskan ejin moto dlu...lek3 dlu...minum kopi...lpas tu aku pon pegi la sekolah..dengan adik aku tu..terkial2 gak aku.dah lama tak pegi sekolah rendah..releks je...

teringat mase zaman muda2 dulu..ni la sekolahnye..=)

sbb aku pon penah skolah kat situ gak..tapi darjah 6 je...group pertama upsr kat skolah tu....
teringat pulak aku mase darjah 6 tu (tiba2). macam3 la kenangan kat sekolah tu..budak skema lagi..pakai seluar pon kalau tak parat kocek baju, tak sah. aku pulak gemuk lagi mase tu (macm sekarang tak gemuk hihihi).ha time ni gak tngan aku bengkak.sebab kene gigit dgn semut (lemah aku mase tu) dah mcm pakai glove keeper dah aku...dengan demam nye lagi...nthan time tu gak aku susut kurus...hahah...dulu aku main bola sepak...aku jadi keeper (mcm cekap je) penah la dapat no2...tere ar tu...hmm macam2 la kenangn aku kat situ...dah3 malas nak cerita...

kita balik kepada topik yg aku nak cerita...mase nak cari kelas tu ramai la yg aku jumpe...tegur sane sini (hahaha macm artis la lebih kurang) cari punye cari rupenye kelas adik aku tu atas sekali...penat wow naik tgga..tingkat 4..kuang3..masuk2 kelas je ade 2 org lagi..aku pon tggu...

bila dah sampai turn aku je..aku duduk kat depan dia..cikgu tu cakap.."ha tulis nama anak dengan nama abg ka sni" sambil dia tunjuk kertas....(perh kuang asam geluguq..)..aku pon yekan jela..tulis ape yg dia nak...lpas tu dah dapat resit...aku pon bayar...bg duit besar...terbelek2 dia..duit kecik nak balikkan takde...aku pon keluarkan sharp siap dengan 5sen lagi...dia pulang blik duit besar aku tu...tersengeh3 dia...(saje nak kenekan sebenarnye...ingt aku tua dah ea??)


pembayaran yang lebih mudah...mase aku dlu punye la bnyak resitnye...=)

lpas tu turun pegi cari baju...adik aku pulak takde saiz...kiv dulu katenye...aku pon tak kesah la...lpas amik buku..aku pon balik...dan sekarang kat rumah...

hmm rase2 aku nak tuka nama blog nie..tapi ape eak??? nnt aku fikirkan..

istri aku pon dah lama aku tak basuh..nanti eah..dah siap sticker ko..aku basuh..bg bersih...

esok hari last kita di tahun 2010...ape kenangan yg best sekali taun nie???hmmm

wassalam

3 comments:

mR.sYaH said...

hahah.. siannya ka man.. dh jd bapa org...

sy!ka said...

alalo...ni praktis nie...hihi

ARAJ said...

tu la pasal..panas je aku we...




hahhaa.kuang hajaqqq..aku kene...cikgu india we...tapi kite tak kenal...cikgu baru....

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa