Friday, November 04, 2011

soal dan jawab, baca dan senyum...=)

assalamualaikum....

oke ni permintaan dari junior aku Kabira Omar.

de suruh aku buat yang kat bawah ni..

dan anda juga mungkin menjadi mangsa seterusnya.

jawab dan tanya balik..mudah kan?

first sekali korang kene korang kene pahamkan ini...

RULES!
• No tag back !
• You must post these rules
• Go to their page and tell them you have tagged him/her
• You have to choose 11 people to tag and link them on the post
• Each person must post 11 things about themselves in their journal
• Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer

oke aku dlu.

11 perkara tentang saya.
  1. saya lelaki
  2. saya anak mak dengan abah
  3. saya 20 taun
  4. saya beragama islam
  5. tak suka keganasan
  6. suka buat lawak
  7. tak suka makanan laut(takleh makan)
  8. suka bermain muzik
  9. tak suka nyusahkan orang
  10. suka duduk sorang2
  11. tak suka merokok...=) katakan TIDAK pada rokok
jawap lak soalan

1. korang suke makan ape?
makan mee bandung..johor je..tmpat lain takde..
2. warna ape yang korang suke?
aku suka warna PUTIH
3. tempat melancong yang korang nak pegi
Makkah al-mukarramah insyaAllah amin
4. cita cita masa sekolah rendah dulu ape?
dulu nak jadi askar,cikgu,peniaga
5. korang suke tak tengok blog ni?
tak tau la sebab baru tau ko ade blog..ahahahha
6. kat mana tempat korang belajar sekarang?
sekarang belajar di UiTM Jengka kampus khazanah alam..dihatiku..=)
7. sudi tak kawan dengan i? kenapa?
sudi sebab ko gila..ahahhaa..takde sebab untuk untuk menjadi musuh..=)
8. suka tak kawan banyak cakap?
tengok masa, kalau tengah boring tu ok la..klau tengah serius pon nak bercakap, mau nak kene penampo
9. bile mase korang penah jatuh cinta?
masa kecik2 lagi dah jatuh cinta.ahaks
10. binatang kesukaan korang?
suka anjing. tapi pasal takleh pegang, KUCING la...comel
11. gajet yang korang paling nakkan sangat2!
ape2 la dari product apple..betul2 aku nak..=) keje nt aku keja..

ni soalan untuk korang pulak
  1. perdana menteri pertama?
  2. siapa idola anda?kenapa?
  3. siapa orang pertama yang anda cari kalau ada masalah?
  4. kereta kegemaran anda?
  5. impian anda?
  6. kalau anda diberi peluang untuk mnjadi PM, apa yang akan anda ubah dalam negara?
  7. suka tak singgah kat blog nie?
  8. suka tengok boboiBoy???kenapa?
  9. kenangan manis masa zaman sekolah,nyatakan 1
  10. nak tak menawan gunung everest??? kenapa?
  11. apa pesanan untuk tuan punya blog ni..?.=)
oke tag 11 orang
  1. syahrafi
  2. erry
  3. asyraf
  4. my buddy wanie
  5. iffi
  6. syima
  7. izzati
  8. makcik izati
  9. syika
  10. munir
  11. n my sister...Syhuhadah
okeh ini antara yang aku pilih...tahniah aku ucapkan..cewah...tapi kalau taknak buat pon takpe..tak dapat hadiah pon..=) k selamat menjawab

8 comments:

محمد رازيق said...

hehe.. nice bro. jmput lwt blog kami :)

amna said...

saya tua setahun la gtu. mee bandung johor mmg terbaek tapi paling power di muar :)

@ Syima Raaif @ said...

dah join da huh! :)

MR. SYAH said...

aku tak tahu plak ko minat anjing.. xpe kat jengka byk.. haha..

ARAJ said...

terima kasih muhammad raziq..:)

ARAJ said...

btul mmg superb...tapi nak kene pandai cari la...saya sebagai orang muo pon akui...:)

ARAJ said...

oke trima kasih syima..=)

ARAJ said...

ahahhaha.takleh pegang la pakcik...ko taknak join ke?

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa