Monday, September 05, 2011

Jengka dan raya


Assalamualaikum..

disebabkan kat semua blog cerita pasal Raya Raya raya....aku pon nak cerita balik setelah raya...huh..Alhamdulillah sampai sudah di great city JENGKA....

aku dah tiba di KL semalam tumpang makcu aku..dari Kluang aku gerak ke batu pahat g umah nenek aku jap, sempat aku buatkan air untuk orang yg datang beraya kat umah nenek aku...hihihh..lpas tu aku pon singgah merlimau melaka rumah sedara kat sana, sempat aku makan asam pedas 2 kali aku tambah.... sedap wow,.. pastu dalam pkul 5 lebih tiba aku di Bangi, bnyak persinggahan... hehehe..=)

malam tu aku terus bukak buku buat asgment. kepenatan tapi apakan daya. sedo diri la ko tu student...hahhahah, sampai pakcu aku main mercun pon aku tak kluar...khusyuk punya pasal...dan akhirnya siap juga aku nye asgment dengan bantuan makcu aku..=) tq..

tadi aku gerak balik ke jengka dari KL jam 7 ,tapi sbnrnye tiket kol 6.30. jam rupanya kat highway karak.. =) pastu dengan naik bas "pasar tani" haahahha...memekak nye mcam ape.. nak cita la "u dapat duit raya bape ringggit?" " bju raya ko bape pasang??" "warna ape??" bla bla bla...dari raya 1 sampai raya 6 punya cerita klu boleh satu bas nak bg tau.mcm ko sorang je yg raya..hahahahaah....we ko ingt aku naik free ke bas tu?? HORMAT ORANG LAIN ye..nak diaja smua student uitm amik corse bukan calang2 tapi sivik tarak ka??.=) budi bahasa budaya kita...=)

one more thing...


ops terspeaking lak.teruja orang kat atas nie....hahhaha.....aku nak nasihat jugak kat hampa suma.. toksah la nak speaking2 sangat, tak payah nak menunjuk yg ko tu tere cakap org putih..nak cakap tu bertempat.. kesian akak yg jual air kat pekeliling tu tadi nak speaking...muka melayu tapi tak reti nak cakap bhasa melayu.. ape ce.. ni malaysia beb...selagi kita boleh cakap bahasa melayu gunakan lah....sapa lagi nak cakap bhasa kalau bukan kita kan?? klu ko klua negara nnt nak speaking sampai dalam ngigau pon lantok la...so banggalah dengan bahasa kita..mudah kan??? tapi jgn la sampai buat BI pon kat dalam BM..melampau ar tu...=)

Selamat hari Raya..=)

aku tertarik dgn lagu nie...sampai setiap kali ade kat tv aku terpaku mnghadap tv..hahhaha...MALAYSIAN BOY




2 comments:

Nu_Izz said...

man kawan aku kate video clip agu uhh ade hantu . ak takot la nk tgok . tp cm best je . ahhaha

ARAJ said...

hahhaha...ntah la...aku dah tau dah pat mane..tapi kain putih je kot...satu saat tak sampai....silap mata...

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa