Sunday, March 27, 2011

SELANGKAH KE UiTM

Assalamualaikum

tajuk yg agak best. (yeke??) selangkah ke uitm nie bukan ditujukan pada aku. sbb aku rase aku punye langkah dah beribu2 agak2 dah berjuta rasenye. oke tajuk kali ni aku ambil dari nama program yang berjalan selama 2 hari di universiti uitm pahang kampus khazanah alam.

program ini bertujuan menarik minat pelajar lepasan SPM,STPM dan penganggur untuk melangkah masuk untuk study di UiTM.



Ape yang ada disini?

okeh. pelbagai booth dibuka kepada semua pengunjung.
yang mengambil bahagian.

Fakulti kejuruteraan awam
fakulti perakaunan
fakulti sains komputer
fakulti perladangan
fakulti sains sukan
fakulti sains gunaan
fakulti pengurusan pejabat
kelab memanah UiTM pahang.
dan macam2 lagi (malas nak taip bnyak2)

kalau nak tau lebih bnyak lagi dtg ke UiTM pahang kampus khazanah alam

tugas biasa aku.


so pagi2 lagi aku dah kelam kabut sbb kesiangan. mujur sempat sampai.
aku gak diantara yang mem promote fakulti kejuruteraan awam. so rugi kalau sapa yang tak datang. sebab aku ade kat sana. oke semalam aku bertugas dari pkul 8 sampai 530 petang. memang best. pengalaman jumpe dengan student lpasan spm yang xited nak masuk U. bila deorang tnye pon dgn pnglan abg. perh rasa mmg mcm tua.. hahhhaha.. tapi takpe.

kalau dulu aku dduk di tempat deorang yang terpinga2 tak tau hala tuju. kini aku pulak tlong bg tau deorang ape yang patut kita buat lpas spm nie. hala tuju hidup, ape itu diploma, ape tu degree ape tu master, berapa lama kita belajar, ape peluang pekerjaan. totaly yang datang akan bertanyakan soalan " civil engineering ni ape?" ni diantara soalan yang paling penat skali aku nak jawap. nak tau jawapannya? dtg la ke uitm jengka.

masih ade satu hari lagi, jangan lepaskan peluang untuk hadir kesini. first korang bawak IC lpas tu masuk ke kaunter dan buat pendaftaran. lepas tu anda akan disaring dengan memasukan keputusan spm. lepas tu keluarlah apa yang koran boleh amik kat uitm nie. tapi ingt!! kalau tanda pangkah kat kejuruteraan awam, tidak bermakna anda tak boleh dtg ke booth ketorg. kat sana ade macam2, so datang je. amik sedikit ilmu dari kami.=)

semalam mase aku nak balik ade la makcik nie belari2 masuk pusat pameran, aku pon tegur la.
" kenapa makcik?"
" kata tutup pkul 6? skrg bru pkul brapa"makcik tu jwp
" takpe makcik esok ade lagi, bukan harini je"
"yeke? tapi makcik dari kuantan nie"makcik tu jwp lagi.
"oke takpe3 kaunter ade lagi yg bukak makcik masuk je"
kesian beb makcik tu, punye la semangat nak dtg. yg aku geram anak dia kat belakang slumber badak je. tu la eak pengorbanan seorang ibu yg tiada tolok bandingnye. jauh tu kuantan dengan jengka. 2 jam ade. terbaikla makcik!!!

ape2pon nntkan esok hari terakhir.

::wassalam::

4 comments:

iza zaty said...

klu dekat, dh lama org g tauuuu. hukhuk!

ARAJ said...

hehehhe..takpe...kat mersing pon ade gak.tpi tak tau bila

iza zaty said...

yeke? ouhhhh. mcm xcaya. haha

ARAJ said...

percayalah...tapi bukan dari uitm jengka..tu tempat lain...kalau ade la..tapi biasenye ade

anda juga ingin tahu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa